Mike the Mechanic

Tyler Hamiltons bog er et monument. Zabriskie, Vande Velde og Danielsons dopingindrømmelser var ventede. Og så er der cykelmekanikeren Mike Andersons “afsløring” af Lance Armstrong, som i bedste fald er ligegyldig. 

Skeletter ud af skabet

Som jeg skrev i artiklen Come out, come out, where ever you are, så ville det formentlig vælte ud af skabet med skeletter i kølvandet på USADA’s anklager mod Lance Armstrong. I sidste uge kom Tyler Hamiltons bog The Secret Race, som i ekstremt detaljerende grad beskriver livet som professionel cykelrytter i overhalingsbanen i perioden 1995-2008.

Og blot et par dage senere kom Garmin-sportsdirektør Jonathan Vaughters “helt tilfældigt” til at skrive i et debatforum, at hans nuværende ryttere Dave Zabriskie, Christian Vande Velde og Tom Danielson tidligere har anvendt forbudte stoffer. Endnu et smart mediestunt af Vaughters, da indrømmelserne på den måde nærmest kom ud mellem sidebenene, i stedet for at medierne først officielt fandt ud af det, når det alligevel snart kommer frem, at netop de tre er blandt vidnerne i USADA vs Armstrong sagen.

My life with Lance Armstrong

Knap så elegant virker cykelmekanikeren Mike Andersons “afsløring” af, at han synes Lance Armstrong er en skidt knægt. I en 11-siders langgaber på websitet Outside, fortæller Anderson historien om dengang han var ansat som Armstrongs personlige assistent.

Kort fortalt blev Mike Anderson ansat i 2002. Han mener, at Armstrong i den forbindelse, i en e-mail, lovede ham hjælp til at starte en cykelforretning, hvis Anderson accepterede at få en klækkelig lønforhøjelse og et arbejde hos verdens bedste cykelrytter.

Mike Anderson var ærgerlig over, at han aldrig fik dette løfte på skrift i en kontrakt, for da han i 2004 blev afskediget, havde Lance Armstrong ikke nogen erindring om sådan en aftale.

Eneste bevis blev væk

Nu tænker du sikkert, ligesom jeg: Jamen han havde jo den oprindelige e-mail, det er da et vægtigt, skriftligt bevis? Nej, den e-mail var så “blevet væk”… Det gjorde selvfølgelig denne sag til en ren lækkerbidsken for Armstrongs advokater, da Anderson senere besluttede sig for, at kræve 500.000 dollars i erstatning.

Og mens Mike Anderson ikke havde sørget for at gemme den vigtige e-mail, så havde Armstrongs team masser af e-mails fra Anderson til Lance, hvor han i flere tilfælde – henover hele ansættelsesperioden – beskriver sin taknemmelighed over at arbejde for Armstrong og hvor tilfreds han på alle måder er med sin situation. Og så nævner Anderson også, at han aldrig har kunnet holde styr på sin økonomi.

Grunden til, at sagen alligevel endte med et forlig var, at Mike Anderson på et tidspunkt angiveligt havde fundet en pakke med det forbudte stof “Androstenedione”, da han skulle rydde op i Armstrongs lejlighed i Girona, før dennes nye kæreste, Sheryl Crow, skulle flytte ind.

Mike the Mechanic, er i mine øjne et skrækeksempel på de personer, som, nu hvor stemningen måske er ved at vende sig mod Armstrong, skal frem og ride på den nye anti-Lance bølge. Ikke overraskende, og formentlig ikke sidste gang vi ser den slags. Det mest overraskende er egentlig mere, at et respekteret magasin som Outside vælger at lægge spalteplads til sådanne ligegyldigheder.