Optakt: Tour de France 2017, 19. etape

Chris Froome havde tingene under kontrol, da Warren Barguil torsdag satte en tyk streg under, at han er en af de mest værdige vindere af den prikkede bjergtrøje i nyere tids Tour de France, med sejren på Col d’Izoard. Holder Barguil og værelseskammerat Michael Matthews sig på deres cykler, snupper de henholdsvis bjerg- og pointkonkurrencen.

Af Kim Plesner

Fredag gælder det så den sidste kuperede etape i årets Tour de France. Afhængigt af udbruddets sammensætning og størrelse, burde der være gode muligheder for, at en del sprinterhold gerne vil holde det samlet til målet i Salon-de-Provence, specielt fordi den tidligere så suveræne Marcel Kittel er udgået.

Det åbner igen døren for de forsmåede sprintere og det giver dem ikke mindst blod på tanden og troen på, de igen kan lave et stort resultat inden Touren er forbi. Og der er mange der er sultne, fordi Kittel snuppede fem sprinteretaper tidligere i løbet.

Kommer en enormt stor gruppe afsted, som tilfældet var torsdag, kan det selvfølgelig blive svært at kontrollere. Dels på grund af gruppens størrelse, men også på grund af det kuperede terræn. Men der bør på den anden side være sprinterhold nok til, at de ikke tillader så stor en gruppe, som fx Team Sky er helt ligeglade med, så længe der ikke sidder klassementsfolk i den.

Spilforslag

André Greipel har set virkelig svag ud i dette års Tour de France. Trods nogle relativt fornuftige lead-outs, har den tyske gorilla i den grad skuffet både sig selv og sine holdkammerater. Men Greipel har det jo med at vinde mindst en etape i sine Grand Tours, og med Kittel ude af billedet, ved han godt, at han nok er den rytter med højest topfart tilbage i feltet.

Kigger man på deciderede topsprintere, er der kun Greipel, Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni og Alexander Kristoff tilbage. Men Kristoff kom ud for et ganske voldsomt styrt på onsdagens etape, så ham kan vi nok godt regne ud af ligningen. Bouhanni har ikke set vildt skarp ud, så han kan nok mest betragtes som outsider.

Mit spilforslag er Greipel som vinder til odds 8,00 hos Danske Spil, med en top-3 gardering på Groenewegen. Michael Matthews har jeg på fornemmelsen ikke er sulten nok efter sine to etapesejre og den grønne trøje så godt som pakket ned i kufferten. Hvis han er rigtig overlegen, så kunne han måske endda finde på at give sin lead-out man, Nikias Arndt, chancen for at køre selv.

Og selvom Edvald Boasson Hagen har vist god form, så lader det til, at det bliver ved lige ved og næsten for den uheldige nordmand, som to gange er blevet slået efter målfoto.

Danskerne

Kunne egentlig godt tænke mig at se Michael Valgren afsted i udbrud for anden dag i træk, da Fabio Aru ikke længere er i spil til podiepladserne. Men måske trak torsdagens anstrengelser for mange tænder ud? Lars Bak får nok igen til opgave at jagte udbrydere for André Greipel og Lotto Soudal.

Stjerner

***** Greipel, Groenewegen
**** Boasson Hagen, Matthews, Bouhanni
*** Degenkolb, Colbrelli, Cimolai
** Selig, Wyss, Swift
* Kristoff, Smith, Boudat