Optakt: Tour de France 2017, 18. etape

Sidste bjergetape og sidste af to etaper i Alperne. I modsætning til onsdag slutter de oppe på Col d’Izoard. En hård, men ikke brutal stigning og en etape hvor klassementsrytterne måske for en sjælden gangs skyld skal dyste om sejren.

Af Kim Plesner

Kigger man på tallene for Izoard minder den lidt om Alpe d’Huez. Dog med den markante forskel, at Col d’Izoard er hårdest på de sidste seks kilometer mod toppen, mens Alpe d’Huez er absolut værst i bunden. Desuden er man på Izoard oppe over 2.300 meters højde i meget tynd luft, hvilket kan påvirke nogle ryttere.

De første 120 kilometer er relativt flade, mens de sidste 60 forhåbentlig bliver et godt væddeløb, hvor klassementsfavoritterne tømmer posen med alt hvad de måtte have tilbage til bjergene i dette års Tour. Torsdagens etapeprofil betyder formentlig også, at ryttere som ikke nødvendigvis er specielt bjergstærke, men dog formstærke, kan få mulighed for at komme afsted i det store udbrud. Til gengæld vil Team Sky og klassementsfavoritterne nok have nemmere ved at køre dem ind mod slutningen på Col de Vars og Izoard.

Spilforslag

Jeg har lidt på fornemmelsen, at Chris Froome gerne vil slutte bjergene af med en solid præstation og selvfølgelig allerhelst en etapesejr. Mulighederne er absolut gode. Forholdsvis fornuftigt terræn til at starte med, hvor Luke Rowe, Christian Knees og måske Vasil Kiryienka kan holde udbryderne i snor og derefter en finale, hvor kun den stærkeste overlever og kører først over stregen på Izoard.

Hos Danske Spil er Froome da også nede i beskedne odds 3,20 som vinder af 18. etape, men det er stadig det spil, jeg vil anbefale.

Louis Meintjes snuppede små to minutter på Simon Yates i dag, og er godt to minutter efter i ungdomskonkurrencen. Så odds 4,75 på Meintjes som vinder af den hvide trøje virker næsten som en fejl. Yates er stadig favorit, men oddsene burde i mine øjne nok være mere afbalancerede.

Kigger man på Head-to-Head, så kom Darwin Atapuma godt nok i gang onsdag, men hvis jeg skal holde mig til teorien om, at klassementsrytterne kommer til at kæmpe om det til sidst, så bør Damiano Caruso komme først op på Izoard af de to, til odds 1,40.

Danskerne

Michael Valgren skal igen passe på Fabio Aru så længe som muligt og det kan godt blive mere end 100 kilometer, mens Lars Bak nok egentlig har en fair chance for at komme med i et morgenhug. Dog skal Bak nok ikke sætte næsen op efter at køre en topplacering hjem med den finale, såfremt det lykkes ham at ramme udbruddet.

Stjerner

***** Froome
**** Bardet, Uran
*** D. Martin, Aru
** Landa, Barguil
* Meintjes, Yates


ANNONCE: Husk at tilmelde dig Raphas Nocturne event, der afvikles den 19. august i hjertet af København. Der er cykelløb og fest for alle – fra børn til professionelle. Klik her for at læse mere.