Optakt: Tour de France 2017, 16. etape

Efter nogle dage med bjergrytterne i fokus, får sprinterne nu igen chancen for at gøre sig gældende. Godt nok går det opad de første 20 kilometer, men til gengæld går det nedad eller er rimelig fladt de sidste 100 kilometer af etapen.

Af Kim Plesner

I og med at dagen starter med en opkørsel, vil Michael Matthews formentlig forsøge at komme afsted igen, for senere at kunne snuppe flere point til den grønne trøje fra Marcel Kittel. Men på den anden side, så vil Quickstep jo nok gøre alt for, at udbryderne – såfremt Matthews er blandt dem – bliver hentet inden den indlagte bonusspurt efter 121,5 kilometer.

Udbrydernes chance for at holde hjem, afhænger selvfølgelig af gruppens sammensætning. Hvis for eksempel Lotto Soudal har 2-3 mand med, er de nok ikke interesserede i at samle det hele til en massespurt, hvor risikoen for at Kittel basker Greipel igen, er overhængende. I det hele taget burde der ikke være mange andre end Quickstep, der gider holde det samlet.

Katusha (Alexander Kristoff), Cofidis (Nacer Bouhanni), TREK-Segafredo (John Degenkolb), LottoNL-Jumbo (Dylan Groenwegen) og måske Bora-Hansgrohe (Rüdiger Selig) kunne måske tænkes at assistere, alt efter hvem de måtte få med i udbruddet.

Spilforslag

Måske sprinterne får større mulighed på fredagens etape til Salon-De-Provence, og jeg synes tirsdagens etape er en af de sværeste at forudsige i hele Tour de France.

Hvis et udbrud holder hjem, kommer det formentlig til at bestå af relativt klatrestærke folk. Men i modsætning til tidligere vil det være de hurtigste af disse og ikke de mest bjergstærke, der har størst vinderchance. Typer som Philippe Gilbert, Michael Matthews, Greg van Avermaet, Jan Bakelants, Oliver Naesen, Diego Ulissi, Davide Cimolai, Michael Albasini, Daryl Impey, Edvald Boasson Hagen og Tony Gallopin.

Hvis ikke udbryderne holder hjem, kan man jo nok nøjes med at gardere sig med Marcel Kittel til odds 3,00 hos Danske Spil. Van Avermaet til odds 16 er måske et meget godt bud på en vinder fra udbruddet, nu hvor BMC fuckede det helt op på søndagens etape, hvor de havde fire mand med i det afgørende udbrud, men alligevel kun fik en sjetteplads til Nicolas Roche ud af anstrengelserne.

Danskerne

Michael Valgren skal igen passe på Fabio Aru. Lars Bak får måske lidt frie tøjler, men det bliver svært for ham at komme afsted når det går opad fra start. Hvis ikke Lotto Soudal har gode vinderkort med i udbruddet, kan Bak komme på arbejde for at samle det hele, så André Greipel teknisk set har en chance i massespurten.

Stjerner

***** Van Avermaet, Matthews, Kittel
**** Gilbert, Ulissi, Naesen
*** Groenewegen, Boasson Hagen, Bakelants
** Gallopin, Cimolai, Kristoff
* Impey, Greipel, Degenkolb

-> Kære Veloropæer. Tak fordi du læste med. Hvis du holder af at læse Veloropa og kan finde 29 kroner i det månedlige husholdningsbudget, så burde du måske overveje at blive medlem af ”Veloropa Value”. Dit beskedne bidrag gør en stor forskel for Veloropa og du får også en lang række fordele ud af det. På forhånd tak, Kim Plesner.

Klik her for at læse mere om Veloropa Value