Optakt: Tour de France 2017, 15. etape

Lidt uventet gik Fabio Aru noget kold i positionskampen i Rodez på lørdagens 14. etape. Italienere tabte dermed stort set de samme sekunder, som han havde taget på Chris Froome den anden dag på flyvebanen i Peyragudes. Søndag gælder det en interessant etape med blandt andet to kategori-1 stigninger, hvor et udbrud har gode chancer, og vi igen kan forvente et forfølgelsesløb mellem klassementsfavoritterne på de sidste 30 kilometers nedkørsel mod målet i Le Puy-en-Velay.

Af Kim Plesner

Den første kategori-1 stigning rammer rytterne allerede efter 19 kilometer, så den kunne man sagtens forestille sig blev affyringsrampen for dagens store udbrud. Derfor skal vi igen kigge på klatrestærke og formstærke ryttere som Steven Cummings, Warren Barguil, osv. Thomas de Gendt var ude i noget af en kraftanstrengelse lørdag, så måske han sparer lidt på krudtet. Derimod har jeg fidus til typer som Alessandro De Marchi, Bauke Mollema og Lilian Calmejane, som måske er ved at være klar på at lave ballade igen, efter han lige skulle sunde sig ovenpå sin etapesejr i Jura-bjergene.

Primoz Roglic ser også ud til at blive bedre og bedre, men han bruger også mange kræfter på at hjælpe George Bennett med at få den 10. plads i klassementet. Diego Ulissi, Pierre Rolland, Jan Bakelants, Alexis Vuillermoz, Thibaut Pinot, Gianluca Brambilla og Lotto Soudal trioen Benoot, Wellens og Gallopin vil nok også forsøge sig. Men det virker som om de ikke rigtig har hvad der skal til, for at sidde med helt foran, når udbryderne rammer den afgørende kategori-1 stigning omkring 40 kilometer fra målstregen.

Jeg tror ikke der sker de store forskydninger mellem klassementsrytterne, da der er 30 kilometer fra toppen af den sidste stigning og ind mod mål. Sky vil formentlig kontrollere og så vil rytterne falde fra en-efter-en bagfra. Det er nok mere et spørgsmål om der er nogen der har en dårlig dag, og så drysser af, end at vi får et festfyrværkeri af angreb på den gule trøje på Col de Peyra Taillade.

Spilforslag

Tror det bliver svært at ramme etapevinderen for tredje dag i træk, så hvis man kigger på oddsene hos Danske Spil, så vil jeg nok satse lidt mere søndag og måske gå med Alessandro De Marchi til odds 30 eller Bauke Mollema til odds 80 som etapevinder.

Og med Chris Froome tilbage i den gule trøje, bliver der nok lidt mere styring end vi så på den eksplosive etape fredag. Mon ikke også Sky har fået nok af at sætte tempo hele dagen for at hente et – i klassementsmæssig forstand – ligegyldigt udbrud, som de gjorde med Steven Cummings. Det kan betyde, at søndag bliver dagen hvor Ag2r sender 2-3 mand med i et større udbrud, der har gode muligheder for at holde hjem og dermed kan de 19 minutter de er efter Sky i holdkonkurrencen hurtigt blive reduceret betragteligt. Du får i øjeblikket odds 4,50 på Ag2r som vindere af den konkurrence.

Danskerne

Michael Valgren skal forsøge at sidde ved Fabio Aru så længe som muligt, mens Lars Bak måske vil forsøge at komme i udbrud på det første flade stykke, inden de rammer kategori-1 stigningen, men nok mest for at gøde jorden for holdkammeraterne Benoot, Gallopin og Wellens

Stjerner

***** De Marchi, Cummings, Barguil
**** Mollema, Calmejane, Roglic
*** Benoot, Ulissi, Bakelants
** Uran, D. Martin, Yates
* Froome, Bardet, Landa


ANNONCE: Husk at tilmelde dig Raphas Nocturne event, der afvikles den 19. august i hjertet af København. Der er cykelløb og fest for alle – fra børn til professionelle. Klik her for at læse mere.