Optakt: Tour de France 2017, 13. etape

Chris Froome havde problemer på de sidste meter af torsdagens etape, men er det nok til at ryste den kenyansk fødte brite eller har det bomstærke Sky-mandskab styr på situationen? Fredag kan vi få et midlertidigt svar, her går det nemlig mere eller mindre op og ned hele dagen på en ultrakort etape.

Af Kim Plesner

Det så lidt underligt ud, at Froome havde så store problemer efter hans mandskab havde holdet en gruppe af helt ufarlige ryttere i kort snor hele dagen. For hvorfor arbejde så hårdt for at hente typer som Steven Cummings og Thomas de Gendt, hvis det var alt Froome havde i posen? Måske den gule trøje fejlbedømte sin styrke, måske han godt vidste han var kold og derfor lurede konkurrenterne med en kontrolleret offensiv dagen igennem, så ikke de begyndte at angribe ham.

Den lille nedtur kort før mål kan nok ikke undgå at få de øvrige klassementsryttere til lige at teste Froome af fredag, hvor rytterne skal ud på blot 101 kilometer, men med hele tre kategori-1 stigninger undervejs.

Aru i den gule trøje

Og hvordan kommer Astana til at administrere det at have Fabio Aru i den gule trøje? Hans to vigtigste bjerghjælpere, Dario Cataldo og Jakob Fuglsang, styrtede begge onsdag og beskadigede deres håndled. Cataldo er på hospitalet og Fuglsang måske på vej i samme retning, efter han tabte næsten en halv time på dagen etape.

Man kunne dog godt forestille sig, at Sky tager dirigentstokken, selvom de for første gang i årets Tour ikke har en rytter iført den gule førertrøje. Og man kunne nok også godt forestille sig, at Ag2r skal have sendt nogle indianere ud foran, som Bardet måske kan bruge som forposter i finalen af den angrebsindbydende etape.

Spilforslag

Steven Cummings havde ganske rigtigt udvalgt sig 12. etape, men for en gangs skyld formåede den britiske mester ikke at gøre tingene færdigt, fordi Team Sky ikke tillod lang snor.

Fredag går det mere opad fra start, så der skal vi nok se ryttertyper som Warren Barguil, Primoz Roglic, Thibaut Pinot, Tim Wellens, Laurens ten Dam, Serge Pauwels, Tony Gallopin, Alexis Vuillermoz, Pierre Rolland og Tiesj Benoot blæse til angreb.

Og alt efter hvordan Team Sky, Ag2r og Astana har tænkt sig at gribe sagerne an, kan der blive givet løbepas til lykkeridderne.

Warren Barguil er kommet i hopla, efter han erobrede den prikkede bjergtrøje. Franskmanden forsøgte to gange at komme afsted torsdag og etapen fredag burde ligge endnu bedre til ham og mon ikke han gerne vil have revanche for målfoto nederlaget til Rigoberto Uran forleden? Barguil giver odds 12 som etapevinder hos Danske Spil. Kombinér eventuelt med top-3.

Og så er Chris Froome røget op i odds 1,70 som samlet Tour-vinder efter dagens problematiske afslutning. Det synes jeg er et godt odds, set i lyset af, at Sky og Froome stadig ser ud til at have tingene nogenlunde under kontrol, selvom specielt Aru og Bardet driller lidt. Jeg håber de har tænkt sig at lave masser af ballade fredag, men jeg tror nu mest på, at Sky lægger låg på.

Danskerne

Lars Bak får sig endnu en velfortjent fridag, mens Michael Valgren nok skifter fokus fra Jakob Fuglsang til den gule trøje Fabio Aru, der nu skal have fuld opbakning fra de tilbageværende, friske holdkammerater.

Stjerner

***** Barguil, Benoot, Roglic
**** D. Martin, Uran, Bardet
*** Vuillermoz, Pauwels, Wellens
** Aru, Froome, Yates
* Rolland, Pinot, Gallopin


ANNONCE: Husk at tilmelde dig Raphas Nocturne event, der afvikles den 19. august i hjertet af København. Der er cykelløb og fest for alle – fra børn til professionelle. Klik her for at læse mere.