Optakt: Tour de France 2017, 12. etape

Femte sejr i streg til Marcel Kittel, men den gode nyhed er (for alle andre end Quickstep og Kittel-fans), at han ikke vinder torsdagens etape. Tour de France-feltet har nået Pyrenæerne og det er igen tid til at kæmpe om klassementet. Desværre med en Jakob Fuglsang i en noget stækket udgave, da han slog sin venstre hånd/arm på 11. etape.

Af Kim Plesner

Selvom der kun er tale om mindre frakturer i albue og håndled, så kan uheldet nok desværre ikke helt undgå at påvirke den danske profil, specielt i den hårde afslutning med fire skrappe stigninger på etapens sidste 75 kilometer.

12. etape starter relativt fladt og dermed bliver det måske svært for de mest bjergstærke lykkeriddere at komme afsted. Det kan godt tænkes, at både bjergtrøjen Warren Barguil og den formtvivlsomme Thibaut Pinot endda venter til fredagens korte, men meget bjergkomprimerede etape, med at stikke af, da den til gengæld starter opad.

Hvem kan udfordre Froome?

Skaderne gør det lidt svært at vurdere styrkeforholdet i Pyrenæerne. Romain Bardet og Alberto Contador var også i asfalten på dagens etape, ligesom Fuglsang. Og hvor meget er Dan Martin fortsat præget af sit styrt med Richie Porte? Hvis den irske fighter har det nogenlunde torsdag, tror jeg faktisk han kan blive den der har størst chance for at true Froome, skulle det komme til at klassementsfolkene skal køre om etapesejren.

Det kan dog også blive interessant at følge en angrebsivrig Romain Bardet, da etapen byder på et par måske afgørende nedkørsler, både fra Port de Balés og Peyresourde. Så er der jokeren Fabio Aru, som man aldrig rigtig ved, hvor man har – og kan Rigoberto Uran virkelig fortsætte med at holde dampen oppe. Både han og Dan Martin er jo i et såkaldt “contract year”, som også Fuglsang var det inden Dauphiné. Altså, deres kontrakt udløber efter denne sæson. Og den slags har det åbenbart med at give vinger…

Spilforslag

Rent spillemæssigt synes jeg Ag2r kan blive interessante. De er godt nok over syv minutter efter Sky i holdkonkurrencen lige nu. Men så længe Chris Froome har den gule trøje og stadig skal kæmpe hårdt for den, kunne Sky formentlig ikke være mere ligeglade med holdkonkurrencen. Det er franske Ag2r dog ikke. Og nu kommer mellemetaperne snart, hvor netop Ag2r sagtens kunne finde på at sende 2-3 mand afsted i de store udbrud, som så langt henne i Touren traditionelt set godt kan gå hen og få mange minutters forspring. Sky derimod gemmer nok deres folk til at passe på Froome og sætte et adstadigt tempo i feltet, og dermed kan Ag2r på sigt overhale deres britiske rivaler.

Hos Danske Spil giver Ag2r lige nu odds 2,50 som vinder af holdkonkurrencen.

Jeg synes det er farligt at spille klassementsfolkene som vinder eller top-3 på torsdagens etape, da Sky nok ikke har noget imod, at et udbrud holder hjem. Og med Richie Porte ude, er det svært at se, hvem der ellers skulle tage dirigentstokken i feltet, hvis ikke udbryderne udgør nogen trussel i den samlede stilling.

Hvis du alligevel har mod på det, vil jeg anbefale at spille Dan Martin (odds 3,00) og/eller Romain Bardet (odds 4,25) i top-3. Og ellers gå efter et long-shot vinderbud som fx Steven Cummings, der efter sigende har udset sig “sin” etape. Hvis det bliver torsdagens, så er der odds 50 som vinder hos Danske Spil.

Danskerne

Lars Bak får sig en velfortjent fridag, mens Michael Valgren skal passe på den skadede Jakob Fuglsang. Den assistance får Jakob formentlig i den grad brug for, torsdag.

Stjerner

***** Cummings, Caruso, Buchmann
**** Froome, D. Martin, Bardet
*** Pauwels, Benoot, Vuillermoz
** Mollema, G. Martin, Betancur
* Aru, Uran, Yates


ANNONCE: Husk at tilmelde dig Raphas Nocturne event, der afvikles den 19. august i hjertet af København. Der er cykelløb og fest for alle – fra børn til professionelle. Klik her for at læse mere.