Optakt: Tour de France 2017, 10. etape

Man kan roligt sige, Tour-arrangørerne har gjort deres til, at vi kan få pulsen lidt ned igen efter søndagens på mange måder dramatiske etape. Først en hviledag og så to flade etaper for sprinterne, inden det går løs i Pyrenæerne senere på ugen.

Af Kim Plesner

Det ligner således en stensikker massespurt tirsdag, selvom tre hold ikke længere er så interesserede i at få det til at ske. Bora-Hansgrohe, Dimension Data og FDJ har mistet deres topsprintere Peter Sagan, Mark Cavendish og Arnaud Démare. Men fælles for alle tre hold er, at de har fornuftige erstatninger, der kan køre top-10 placeringer hjem i massespurterne.

Edvald Boasson Hagen beviste allerede i fredags, at han kunne køre lige op med uslåelige Marcel Kittel, dog i en lidt anderledes højhastighedsspurt. Bora har Rüdiger Selig som alternativ, mens det må formodes at Davide Cimolai skal overtage sprinterrollen fra Arnaud Démare hos FDJ. Dog uden lead-out tog, for det kørte af sporet sammen med Démare udenfor tidsgrænsen, søndag.

Stadig mange sprinterhold

Selvom feltet er blevet tre supersprintere fattigere – og Kittel dermed har tre konkurrenter færre til den grønne pointtrøje – så er der masser af sprinterhold, der gerne vil holde det hele samlet på tirsdagens 10. etape fra Périgueux til Bergerac. Udover Kittels Quickstep øjner specielt Katusha (Alexander Kristoff), Lotto Soudal (André Greipel) og Team Sunweb (Michael Matthews) chancen for en etapesejr og flere point til den grønne konto. Matthews kørte sig flot ind i kampen igen med sin tilstedeværelse i det store udbrud på søndagens etape.

Og med Alberto Contador ude af kampen om podiepladserne i klassementet, bliver presset jo ikke mindre på John Degenkolb hos TREK-Segafredo. Og hvad med Dylan Groenewegen hos LottoNL-Jumbo? Det virker som om han ikke for alvor nærmer sig en etapesejr, men hvis konkurrenterne bliver ved med at udgå, lugter det vel efterhånden lidt af podieplaceringer, trods alt. Det samme kan man sige om Nacer Bouhanni, der nu i hvert fald undgår flere skærmydsler med ærkerivalen Démare.

Marcel Kittel er naturligvis den store favorit igen tirsdag. Og tager han sin fjerde etapesejr af fire mulige i de flade spurter, så ligner det nærmest game-over i kampen om den grønne pointtrøje, da tyskeren har vist god form og ganske fornuftig holdbarhed i bjergene. Han mangler godt nok Matteo Trentin i sit tog, men på den anden side har han ikke haft synderligt meget brug for netop toget i de foregående massespurter.

Spilforslag

Du kan selvfølgelig vælge at satse på endnu en Kittel-sejr til odds 1,75 hos Danske Spil. Men hvis jeg skal komme med et par anbefalinger, så bliver det at spille mod Edvald Boasson Hagen i de Head-to-Head kombinationer han er repræsenteret i. Du får odds 1,60, hvis landsmanden Kristoff kommer før Boasson Hagen tirsdag og der er odds 1,40, såfremt det lykkes for André Greipel.

Mit argument er, at den spurt Boasson Hagen var milimeter fra at vinde, var så utraditionel, at han får sværere ved at hamle op med supersprinterne i de kommende, mere “normale” massespurter. Og så kan Reinardt Janse van Rensburg vel for pokker ikke køre så perfekt et lead-out to gange i træk?

Danskerne

Lars Bak skal tilbage i aktion som udbrudsnedkæmper og Michael Valgren skal sørge for at passe godt på Jakob Fuglsang i feltet.

Stjerner

***** Kittel
**** Kristoff, Greipel, Matthews
*** Bouhanni, Groenewegen, Degenkolb
** Boasson Hagen, McLay, Selig
* Colbrelli, Cimolai, Van Avermaet

Tilbudskampagne denne uge: Vi sætter de sidste rester af Veloropas populære BodyFit pro sæt, designet af Jacob Ørholm, ned med 100 kroner om dagen indtil på fredag eller så længe lager haves. Hvor længe tør du vente? Klik her og gå direkte til webshoppen, eller kom forbi Veloropas nye café/butik på Bispeengen 1, 2000 Frederiksberg og prøv dit sæt inden du køber det.