Menchov stopper pludselig karrieren

Denis Menchov har meddelt, at han stopper sin karriere. Den officielle forklaring er en knæskade. Men stoppet er selvfølgelig ny næring til rygterne om, at han var den Grand Tour-vinder, der havde problemer med sit biologiske pas. 

Den 7. maj skrev den anonyme “The Secret Pro”, at det snart ville blive annonceret, at en tidligere Grand Tour-vinder havde problemer med værdierne i sit biologiske pas og derfor stod overfor en karantæne.

Et af de mest kvalificerede gæt var Denis Menchov, da han pludselig var inaktiv efter Paris-Nice.

Menchov har da også været indblandet i en lang række dopingsager gennem karrieren. Ifølge Michael Rasmussen dopede han sig på Rabobank. Han fik et 9-tal på den liste, der blev lækket fra UCI i 2011 over ryttere med mistænkelige blodværdier (10 var mest mistænkelig). Han har desuden været sat i forbindelse med dopinglægen Michele Ferrari.

Men nu er det altså slut for 35-årige Denis Menchov og bliver rygterne om problemer med det biologiske pas bekræftet, så er der også tale om endnu en dopingsag hos Katusha-mandskabet. Dem har de efterhånden haft nogle stykker af.

Menchov vandt Giro d’Italia i 2009 (en sejr han i dag betegner som den største i karrieren) samt Vuelta a Espana i 2007 og måske 2005. Måske, fordi den oprindelige vinder Roberto Heras har appelrettens ord for, at han uberettiget blev frataget titlen pga. doping. I øjeblikket står Denis Menchov som vinder, men det ventes, at det vil blive ændret til Heras.

I dag annoncerede en anden tidligere Rabobank-rytter, Levi Leipheimer, også, at han stopper sin karriere. Leipheimer har ikke kunnet finde en ny arbejdsgiver, efter han blev fyret fra Omega Pharma-Quickstep, fordi han ikke havde fortalt dem, at han var nævnt i USADA-rapporten.