Tour 2019: Holdtidskørslens vindere og tabere

Kim Plesner vurderer de 22 Tour de France-mandskabers præstationer på søndagens holdtidskørsel i Bruxelles. Hvem overraskede positivt? Hvem skuffede? Og var der noget man skulle lægge mærke til undervejs?

1 Jumbo-Visma

Rider på en gul bølge, overpræsterede en smule, men var dog blandt forhåndsfavoritterne. Alle tror Van Aert tager den i morgen, men Teunissen er i storform og også god i præcis den slags terræn. Måske en fordel for dem, at de kunne slippe Groenewegen tidligt. Men en ulempe for dem senere, at han er skadet.

2 Team Ineos +0.20

Jeg kan stadig ikke fatte, at de ikke vinder den her holdtidskørsel med det mandskab. Iøjnefaldende at Bernal ikke tog nogen føringer (jo, i 1-2 sekunder ad gangen) og så sparede de formentlig også Wout Poels, der skal være på toppen i tredje uge. Kunne formentlig godt have tænkt sig at køre Moscon i gult, bare for at pisse ASO af, men er fint tilfredse med dagens resultat og ser næppe Kruijswijk som den helt store trussel på længere sigt.

3 Deceuninck-Quickstep +0.21

Solid præstation, som ventet med Asgreen, Alaphilippe og Lampaert som de store lokomotiver. Viviani sad med hele vejen, så formen er god. Nu skal han bare lære at følge sine lead-out ryttere i massespurterne. Mørkøv ikke tilfreds med egen præstation, da han blev skivet tidligt. Til gengæld sad Enric Mas med hele vejen og ligger nu godt til i klassementet. I mine øjne en outsider til podiet i Paris.

4 Team Sunweb +0.26

Nogenlunde som forventet. Manglede Tom Dumoulin i forhold til tidligere tiders store præstationer. Søren Kragh virker tændt nok...

5 Katusha-Alpecin +0.26

En af dagens positive overraskelser. Havde et stærkt firkløver i Zakarin, Dowsett, Politt og Mads Würtz, men at de skulle køre i samme tid som Sunweb, havde de færreste dog nok ventet. Mads er klar og i topform. Han skal ud over stepperne igen i morgen.

6 EF Education First +0.28

Også en præstation på niveau med hvad der kan forventes efter opjustering med Tejay Van Garderen fra BMC og et par store motorer på holdet i Touren: Bettiol og Langeveld.

7 CCC Team +0.31

En lille smule bedre end forventet, men CCC har et fornuftigt hold til denne disciplin. De er ikke BMC, men der er rester af fordums styrke på mandskabet med Greg Van Avermaet i den prikkede og klar til nye eventyr mandag, formentlig.

8 Groupama-FDJ +0.32

Dagens største positive overraskelse i mine øjne. Var lidt overtændte i de sidste sving, hvilket kostede et par mand i asfalten, men der var fuld knald på fra start til slut og Thibaut Pinot er nok glad for, Stefan Küng blev hentet til holdet inden denne sæson.

9 Bahrain Merida +0.36

Vincenzo Nibalis drenge lagde hårdt fra land, men måske/formentlig på grund af gårsdagens uheld til Mohoric og Caruso, kunne de ikke helt holde dampen oppe. Havde formentlig kørt i top-5 uden disse uheld, men tidstabet er ikke kritisk, såfremt Nibali er i form når de rammer bjergene.

10 Astana +0.41

Det kunne være gået meget værre for Fuglsang og co. Ganske fornuftig holdtidskørsel og Jakob selv så heller ikke ud til at være så besværet, som man kunne have frygtet. En holdtidskørsel er hård og ubarmhjertig, men i dag også med en relativ jævn belastning. Bliver interessant at se i morgen, hvordan den danske kaptajn reagerer i et formentlig mere varieret væddeløb med mange små stigninger i finalen.

11 Mitchelton-Scott +0.41

Nok dagens største skuffelse. Havde selv ventet at kunne køre med om sejren. Simon Yates faldt fra relativt tidligt. Man kan sige, at han nok bliver sparet til tredje uge, men der var brug for hans ret gode tempoevner i dag, da et så stort tidstab kan blive kritisk for tvivllingebror, Adam.

12 Bora-hansgrohe +0.46

Ikke alt for godt for GC-duoen Buchmann og Konrad, men heller ikke dybt kritisk og på niveau med det forventelige. Peter Sagan så ud til at køre med relativt stort overskud. Han bliver interessant at følge mandag, hvis da ikke Bora sætter Maximilian Schachmann i spil i stedet?

13 Cofidis +0.53

Havde faktisk spået dem som et af de hold, der ville ende blandt de sidste, men det franske mandskab kom flot igennem holdtidskørslen og har i Jesus Herrada en outsider til top-10 klassementet.

14 Dimension Data +0.54

Heldigvis for Veloropa Podcast blev det ikke til en top-10 placering for Valgren og Bak, så nu har førstnævnte lovet os en podcast. En præstation på det jævne og mon ikke det sydafrikanske mandskab har haft mandagens etape i tankerne, da de som bekendt stiller til start i Touren uden klassementsrytter. Valgren, Boasson Hagen eller Van Rensburg skal ud og angribe løjpen i morgen.

15 Lotto Soudal +0.59

Godt nok er de på hjemmebane, men ligesom med Dimension Data så har Lotto Soudal ikke noget klassementsnavn. Da de samtidig ved, de ikke kan vinde holdtidskørslen, er der reelt set ikke så meget tilbage at køre for.

16 UAE Emirates +1.03

En 16. plads ud af 22 hold lyder måske ikke prangende, men når man ser de navne UAE stiller til start med, havde jeg egentlig frygtet for dem, at det var endt med et endnu dårligere resultat.

17 Movistar +1.05

Dagens anden store skuffelse sammen med Mitchelton-Scott. Holdet har trods alt kapaciteter som Valverde, Oliveira, Erviti og Amador og så skal man ikke ligge og rode rundt nede på en 17. plads på en holdtidskørsel i Tour de France, hvis man har vinderambitioner på Nairo Quintanas vegne. Holdet virker en smule splittet med både Quintana og Landa på vej væk og med den sædvanlige dårlige kemi blandt kaptajnerne.

18 Trek-Segafredo +1.18

Skuffende for Richie Porte, men ser man på deres ryttere, var det ikke overraskende, at det ikke blev til en top-10 placering. Ret beset har de kun Porte, Mollema og Stuyven, der kan brænde en ordentlig holdtidskørsel af, da Koen de Kort havde problemer efter i går.

19 Ag2r +1.19

Skadesproblemer, startproblemer og et hold uden store motorer, hvis man ser bort fra Oliver Naesen og Alexis Gougeard, der i øvrigt smed mere end 11 minutter til vinderen ved de franske enkeltstartsmesterskaber for nylig. De manglede afgjort en Pierre Latour i topform. Man skal selvfølgelig ikke afskrive Romain Bardet endnu, men jeg tror ikke på han ender som bedste franskmand i klassementet.

20 Total Direct Energie +1.42

Havde egentlig forventet mig mere af dem, men på den anden side, havde de ikke rigtigt noget at køre for. Virkede dårligt organiserede undervejs.

21 Arkea Samsic +1.51

André Greipel kunne ikke sidde med, Warren Barguil jagter etapesejre og bjergtrøje, så han er nok pænt ligeglad med klassementet. Forventeligt dårligt resultat i holdtidskørslen. Havde egentlig troet de var endt sidst.

22 Wanty - Groupe Gobert +1.58

Holdt sig lige nøjagtigt indenfor to minutter af Jumbo-Visma. Guillaume Martin mistede tid i sin jagt på top-10 eller 20 - det sidste er nok mest realistisk. Men han skal nok i udbrud den sidste uges tid og hente nogle billige minutter, hvis ambitionerne skal opfyldes. Havde en rytter der stillede til start på en almindelig racercykel. Man må næsten håbe det var fordi hans enkeltstartscykel havde fået startforbud. Ellers er det jo for useriøst på det her niveau.