Sandheden om “den danske støtte” til Pat McQuaid

Siden de irske klubber i lørdags valgte ikke at nominere Pat McQuaid til valget som UCI-præsident, har der været en del rygter i de danske medier om et dansk støttebrev til McQuaid, der angiveligt skulle være blevet læst op på mødet. Veloropa har nu opklaret den lidt spegede sag. 

Rygterne startede, da den irske skribent Derek Troy på twitter skrev, at det på mødet kom frem, at der var støttebreve fra det caribiske og danske forbund.

 

Troy fastholdt siden overfor feltet.dk, at der på mødet blev sagt, at støttebrevene var fra DCU. Danmarks Cykle Unions formand Niels Sørensen kunne dog oplyse, at DCU ikke havde sendt noget støttebrev til Pat McQuaid.

Men ifølge Veloropas oplysninger og ifølge det tidligere medlem af Cycling Irelands bestyrelse, Anto Moran, blev der sendt en støtteerklæring til Pat McQuaid fra dansk side, nemlig fra den tidligere DCU-formand Tom Lund.

 

Adspurgt direkte af Veloropa vil Lund ikke afvise, at det er tilfældet. Men han vil på den anden side heller ikke bekræfte, at det skulle være sket.

”Det må du spørge Pat McQuaid om. Jeg har ikke haft noget med DCU at gøre i lang tid,” lød det kortfattede svar.

Opklaringen kom dog omsider, da Veloropa onsdag kontaktede direktøren for det irske cykelforbund, Geoff Liffey. Han kunne bekræfte, at Tom Lund rigtignok havde sendt en støtteerklæring til Pat McQuaid, men at den ikke var blevet læst op på mødet, som nogle medier også påstod.

”Der har været så mange rygter om, hvad der foregik på det møde, at du ikke tror det er sandt,”forklarer Liffey. ”Blandt de bedste var, at både Sean Kelly og Stephen Roche havde holdt indlæg på mødet.”

Om Tom Lunds støtte til Pat McQuaid forklarer Geoff Liffey:

”Sagen er den, at Lund har sendt en personlig e-mail til vores præsident og bestyrelsesformand Rory Wyley, altså ikke en officiel støtteerklæring fra det danske forbund.”

Tom Lund ønsker som nævnt ikke at udtale sig om sin støtteerklæring og det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra DCUs formand Niels Sørensen, om den danske union har tænkt sig at gøre yderligere i sagen.