Quintanas alternative Tour-forberedelse

Mens stort set alle andre profiler i årets Tour de France bruger enten Dauphiné eller Schweiz Rundt som forberedelse, kommer Movistars Nairo Quintana direkte til Touren efter højdetræning og mere end to måneders løbspause. 

Quintana har således ikke kørt et løb siden Liège-Bastogne-Liège den 21. april. Herefter tog colombianeren i sin egen lille træningslejr i hjemlandet, nærmere bestemt i Cómbita i Boyaca-regionen, hvor han træner i mere end 3.000 meters højde.

Den blot 23-årige klatrer, der vandt Baskerlandet Rundt i foråret, er ifølge sportsdirektør Eusebio Unzué med i Tour de France for at lære og for at støtte kaptajn Alejandro Valverde i bjergene.

Unzué siger endvidere, at han er ikke bekymret for Quintanas noget alternative Tour-forberedelse, som til gengæld ikke kan undgå at få diverse konspirationsteoretikere til at spekulere i, hvor tit anti-doping myndighederne egentlig kommer forbi Boyaca-regionen for at tage en out-of-competition prøve.

Hvorvidt højdetræningen har gjort underværker for den i forvejen talentfulde Quintana får vi et svar på, når Tour de France begynder på Korsika om en lille måneds tid.