Problemerne fortsætter hos Team Sky

I weekenden sluttede de to sidste Tour-forberedelsesløb, Schweiz Rundt og Route du Sud. Rui Costa og Nicholas Roche vandt de to løb, mens problemerne fortsætter for Chris Froome og Team Sky efter et forår i ubalance. 

Henao færdig for sæsonen

For mens Tinkoff-Saxo kunne glæde sig over en dobbeltsejr på kongeetapen af Route du Sud i form af Roche og Michael Rogers og nogenlunde solid kørsel fra Roman Kreuziger i Schweiz Rundt, hvor han blev nummer to på lørdagens etape til Verbier, så var historien en ganske anden for Team Sky.

Fredag blev tilbagevendte Sergio Henao kørt ned af en bil, da han ville forberede sig til den lange enkeltstart i Schweiz Rundt. Henao brækkede sin ene knæskal og i stedet for den ventede rundtur i Frankrig, kan colombianeren nu se frem til en tur på operationsbordet og en lang genoptræningsperiode frem mod næste sæson.

Sky havde på papiret to andre klassementshåb med i Schweiz Rundt. Nemlig Bradley Wiggins og Peter Kennaugh. Men det stod hurtigt klart, at Wiggins nærmest er gået på sommerferie, efter han har fået at vide, han ikke kommer med i Tour de France.

Den officielle årsag til at Sir Brad udgik var en såkaldt ”mild chest infection”. I øvrigt præcis samme diagnose Chris Froome meldte afbud til Liège-Bastogne-Liège med og senere fik den meget omtalte lægeerklæring på et binyrebarkhormon for, da han kort efter vandt Romandiet Rundt.

Peter Kennaugh måtte i weekenden forlade løbet på grund af forkølelse og i Route du Sud var det nordmanden Edvald Boasson-Hagens tur til at stå af på søndagens afsluttende etape. Noget der fik ex-professionelle Kurt-Asle Arvesen til at udtale, at han havde regnet med landsmanden var i bedre form på nuværende tidspunkt.

Alt andet end solstrålehistorie

De mange sygdoms- og skadesproblemer kommer blot en uge efter at Chris Froome selv styrtede i Dauphiné og måtte se Alberto Contador køre fra ham på de to afsluttende bjergetaper, i et løb, der noget overraskende blev vundet af Garmin-kaptajnen Andrew Talansky.

Der er stadig små to uger til Tour de France starter. Men optakten har været alt andet end en solstrålehistorie for Team Sky, der dog kunne glæde sig over solid kørsel fra Kanstantsin Siutsou i Route du Sud. En præstation der efter alt at dømme har sikret hviderusseren en plads blandt Froomes hjælpere på det Tour-hold, der udtages på onsdag og som også forventes at have Richie Porte, Geraint Thomas og Mikel Nieve blandt de ni udvalgte.

Hos Tinkoff-Saxo er tre danskere i spil til de sidste pladser på Tour-holdet. Michael Mørkøv, Matti Breschel og Nicki Sørensen venter i spænding på at Bjarne Riis & Co. sætter navne på de otte resterende pladser som Alberto Contadors hjælpere i det franske.

Til gengæld skulle både Jakob Fuglsang (Astana) og Lars Bak (Lotto-Belisol) være sikre på deres Tour-deltagelse.