Optakt, Tour de France, 11. etape

Tirsdag blev der ikke for alvor lavet udskilning blandt klassementsfavoritterne. Det var som forventet med et langt dalstykke inden de sidste to stigninger og en nedkørsel ind mod mål efter Colombiére-bjerget, hvor Dan Martin og de øvrige favoritter satte ny rekord og for første gang kørte stigningen på under 22 minutter.

Af Kim Plesner

Enkelte outsidere blev siet fra og Rigoberto Uran tabte igen en stor klump tid og må nu betragtes som værende sat ud af spillet i kampen om podiepladserne. Julian Alaphilippe fik en fantastisk flot sejr og det var lige før han blev overgået i courage af Greg Van Avermaet, der nærmest sensationelt forsvarede og endda øgede sit forspring i den samlede stilling, ved at luske med i morgenudbruddet, hvis man kan kalde det det, når de stikker afsted ved 14-tiden.

Cofidis-ledelsen var rasende over, at det lille franske mandskab ikke havde fået placeret en eneste rytter i gårsdagens store udbrud, så mon ikke vi skal se dem angribe fra kilometer 0 i dag? I modsætning til i går er der tale om en helt anderledes etape på blot 108 kilometer og med en stigning fra start, så med mindre de kollektivt er faldet i søvn, må det forventes at typer som Dani Navarro, Jesus Herrada og Nicolas Edet skal afsted på den første Udenfor Kategori-stigning.

Det går op og ned hele dagen, ingen flade dalstykker og en kort etape (hvis ikke der kom en etape senere på 67 kilometer, ville jeg endda have kaldt den for ultra-kort). En etape der er skræddersyet til, at Movistar med deres top-trio Quintana-Landa-Valverde, skruer op på fuldt blus fra starten og sætter det stærke Sky-mandskab under maksimalt pres. Hvis ikke de bruger en etape som i dag til at sætte et massivt angreb ind, så kan de ligeså godt begynde at køre efter de sekundære podieplaceringer, som de ret ofte forfalder til i Tour de France.

Man kan håbe det bedste og frygte det værste i den sammenhæng, kan man sige. Senest jeg kan huske Sky under voldsomt pres var på 9. etape for fem år siden, hvor Chris Froome var helt isoleret efter dagens to første stigninger, fordi Garmin-mandskabet havde blæst til angreb fra start. Desværre for spændingen i løbet begyndte Alejandro Valverde og Alberto Contador dengang at køre mod hinanden og dermed kunne Froome ånde lettet op og til sidst stak Dan Martin og Jakob Fuglsang af fra de øvrige favoritter med den irske fighter som sejrsherre i Bagnéres de Bigorre.

Her kommer dagens stjerneparade. Som altid er du velkommen på Veloropa café for at følge med i løjerne i eftermiddag. Og husk også, at der stadig er få pladser tilbage til vores lukkede Alpe d'Huez frokost-arrangement med Hannah Grant i morgen, torsdag. Du køber din billet her.

***** Froome, Thomas, Quintana

**** D. Martin, Yates, Bardet

*** Fuglsang, Dumoulin, Roglic

** Landa, Kruijswijk, Nibali

* Valverde, Mollema, Latour