Funny, cause it’s true?

Manden bag den kendte twitter-profil Not Pat McQuaid (UCI Overlord), Aaron Brown, bliver nu sagsøgt, da det har vist sig han angiveligt ikke kan gøre regnskab for penge han har haft til opgave at administrere for den såkaldte Paul Kimmage Defense Fund. 

Brown og hans partner Leslie Cohen er også personerne bag websitet Cyclismas.com, der med satiriske indslag, bl.a. i deres CCNN-TV, har været blandt de hårdeste kritikere af Lance Armstrong og UCI/Pat McQuaid/Hein Verbruggen.

Og da UCI valgte at starte en sag mod den irske journalist, forfatter og tidligere cykelrytter, Paul Kimmage, var Cyclismas blandt initiativtagerne til Paul Kimmage Defense Fund, hvor man indsamlede penge fra cykelfans verden over, der havde lyst til at støtte Kimmage i hans ulige kamp mod mægtige UCI.

Grunden til sagsanlægget var, at Kimmage havde offentliggjort et længere interview med Floyd Landis, hvori Landis kommer med en række beskyldninger med UCI, som den internationale cykle union mener er det pure opspind.

UCI havde formentlig håbet på at kunne knække den lille mand Kimmage. For da Paul Kimmage Defense Fund nåede op i nærheden af 100.000 dollars i indsamlede midler, trak UCI pludselig deres sagsanlæg tilbage. Det fik dog Kimmage til at skifte fra forsvars til angrebsposition og planer om at ville fortsætte sin sag og sit korstog mod UCI for de indsamlede midler.

Men inden det overhovedet er kommet så langt, er der åbenbart problemer med at lokalisere op mod 64.000 af de næsten 100.000 indsamlede dollars. Manden, der har været ansvarlig for at administrere pengene er Aaron Brown/UCI Overlord. Og han har ikke kunnet svare på henvendelser fra Paul Kimmage og Leslie Cohen om, hvor alle pengene befinder sig, hvorfor han nu bliver sagsøgt.

Brown selv påstår i en udtalelse til Cyclingnews, at pengene stadig står på den PayPal konto, som folk har doneret pengene til. Men han har ifølge Paul Kimmage ikke kunnet dokumentere dette, selvom han er blevet bedt om det. Samtidig er der et skattemæssigt aspekt i sagen, som åbenbart også er uafklaret.

Nu må vi se hvordan det hele udvikler sig. Men det klinger selvfølgelig noget hult, hvis Aaron Brown i fremtiden, overfor sine mere end 14.000 følgere på twitter, skal kritisere Lance Armstrong for at spekulere i forskellen mellem det velgørende Livestrong.org og det kommercielle Livestrong.com eller at UCI og Pat McQuaid ikke har styr på deres sager, hvis Cyclismas bagmanden ikke selv kan holde orden i eget hus.

Aaron Brown flyttede i år til Girona i Spanien for at være tættere på de europæiske løb. Jeg mødte ham i forbindelse med starten af Flandern Rundt og fik mig en kort snak med ham. Han sagde til mig for sjov, at Cyclismas var rigtig godt, men de desværre havde en idiot ved navn UCI Overlord (altså ham selv) tilknyttet.

Det udsagn ser ud til måske at kunne havne i kategorien “Funny, cause it’s true.”