Britiske medier efter rapport: Brailsford må gå

Rapporten fra kommissionen i det britiske parlament, der gennem længere tid har undersøgt forekomsten af doping i specielt cykling og atletik, blev frigivet til medierne ved midnatstid.

 

Af Kim Plesner

Hovedkonklusionen er, at de britiske antidopingmyndigheder hverken har haft midler eller bemyndigelse til for alvor at gøre noget ved de åbenlyse problemer, og – specifikt for cykelsporten – at kommissionen mener, Team Sky, Bradley Wiggins og udvalgte ryttere anvendte forbudte stoffer til præstationsfremmende formål forud for Tour de France 2012 – og altså ikke for at bekæmpe skader/sygdom, som ellers var den officielle forklaring.

En forklaring som Bradley Wiggins i øvrigt fastholder i et Tweet udsendt kort efter midnat, britisk tid.

Samtlige britiske medier, og også enkelte ikke-britiske, konkluderer, at team manager Dave Brailsford må tage sit tøj og gå, hvis Team Sky skal have en chance for at rette skuden op på imagefronten.

Det bliver påstand mod påstand i forhold til, om de ulovlige produkter har været brugt præstationsfremmende eller skadesforebyggende, men for et hold der har prædiket nultolerance i forhold til doping, har man uden tvivl været offensive ved gråzonebuffeten.

Rent nyhedsmæssigt er der ikke noget nyt under solen. Rapporten er mere eller mindre et sammensurium af den seneste tids anklager mod British Cycling og Team Sky. Men det vægter selvfølgelig altid, når der ligefrem kommer en omfattende rapport fra officielt hold og ikke blot spredte historier i medielandskabet.

Ikke mindst i forhold til, hvordan Sky er nødt til at reagere. Deres første respons er, at de indrømmer at have begået fejl tidligere, men at de aldrig har benyttet medicin til præstationsfremmende formål.

(Følg løbende opdateringer om sagen på Veloropas facebookside).

Klik her og download rapporten

Vi behandler emnet senere i denne uge i vores anden udgave af Veloropa Podcast. Du kan abonnere på podcasten her: https://itunes.apple.com/dk/podcast/veloropa-podcast/id1353846209