Alvorlig ridse i re-LANCEringslakken

Hvad der umiddelbart lignede en uskyldig affære, ser nu ud til at stikke en – i hvert fald midlertidig – kæp i hjulet for Lance Armstrongs ellers ganske succesfulde re-lanceringskampagne. 

Af Kim Plesner

Lance Armstrong står nu overfor endnu en juridisk og ikke mindst imagemæssig kamp. Det er konsekvensen af, at han og kæresten Anna Hansen har løjet om en episode mellem Jul og Nytår, hvor Armstrong, i formentlig lettere beruset tilstand, påkørte to parkerede biler på vej hjem fra en fest den 29. december.

Der skete ingen personskade og skaderne på bilerne var også til at overse. Men netop fordi Lance Armstrong ikke ligefrem har brug for endnu en gang at komme i mediernes negative søgelys, besluttede han og Anna Hansen, at fabrikere en historie om, at det var hende, der havde kørt bilen.

Sorry

Efter uheldet løb Anna Hansen straks hen til huset, hvor ejerne af bilerne befandt sig og undskyldte ifølge politirapporten med følgende ord:

”We’re so sorry, we came around the corner and slipped on the ice and we hit your cars, we’re so sorry, we’ll pay for everything.”

I første omgang lød forklaringen til det lokale politi i Aspen på, at Anna Hansen havde siddet bag rattet, fordi Armstrong havde fået ”en lille smule” at drikke – og altså ikke var i stand til at køre bilen på lovlig vis.

Men uheldigvis for Armstrong og Hansen, så havde en af de personer med ansvar for parkeringen på St. Regis Aspen Resort, set Lance sætte sig ind på førersædet, da parret forlod festen.

Lance tager skylden

Og så var der ingen vej tilbage. Anna Hansen blev sendt ned på politistationen for at ændre forklaring. Her sagde hun også, at Armstrong var klar over, at hun var gået derned for at fortælle sandheden og ”at han var klar til at indrømme, det var ham, der havde kørt bilen og dermed havde ansvaret for ulykken.”

Som nævnt tidligere, så er det ikke ulykken i sig selv, der får de store konsekvenser for Lance Armstrong. Herregud, havde det været mens manden var på toppen af sin karriere, så var den formentlig bare blevet fejet ind under gulvtæppet. Så snakker vi ikke mere om det. Videre i teksten.

Men nu er Lance Armstrong i stedet persona non grata i mange kredse. Og endnu en sag med løgne og ulykker, hvad enten den måtte være stor eller lille, er bare ikke godt for Armstrongs i forvejen stærkt plettede image. Så selvom man på den anden side kan sige, at det blot var endnu en ridse i lakken, så er Lance pludselig slået et godt stykke tilbage på spillepladen, i forhold til hele re-lanceringskampagnen.

Lance Armstrong har hyret advokaten Pamela Mackey, der også repræsenterede basketball-stjernen Kobe Bryant i hans kontroversielle utroskabssag.

Læs også: Lance Armstrong og retfærdighedskortet